sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Sparanghel a la dijonaise


Ingrediente:

500 g sparanghel
4 linguri ulei de masline
1 lingurita otet din vin
1 lingura mustar de Dijon
2 linguri maioneza
ceapa verde tocata marunt

Mod de preparare:

Se curata partea de jos a sparanghelului si se indeparteaza capetele lemnoase. 
Se toarna apa de 2 degete intr-o cratita lata si se da in clocot. 
Se sareaza apa si se pune sparanghelul in apa. 
Se reduce focul, se pune capac si se fierbe 10 minute. Se scurge apa si se trece sparanghelul printr-un jet de apa rece pentru a intrerupe procesul de fierbere. 
Se aranjeaza pe un platou.

Se amesteca bine cu telul uleiul, otetul si  mustarul. Se adauga maioneza si se amesteca bine.
Se condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat.
Se toarna sosul de mustar peste sparanghel, deasupra se presara ceapa verde tocata si se serveste imediat.

Bon appetit!

PS: merge de minune cu antricotul de vita la gratar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...