Ingrediente:
1 pachet macaroane
3 oua,
150 gr. zahar
200 gr. branza (de vaca, de oaie- nu conteaza)
3 plicuri zahar vanilat
3 linguri stafide,
o fiola esenta rom,
50 g unt,
100 ml smantana (lapte),
sare
Mod de preparare:
Macaroanele se fierb in apa cu sare exact cat scrie pe pachet. Apoi se strecoara , se limpezesc cu apa rece si se lasa la scurs.
Intre timp se amesteca bine branza rasa, galbenusurile, untul topit, stafidele smantana(laptele) , zaharul. Pentru aroma se adauga o fiola rom si 3 pliculete de zahar vanilat. Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozita.
Se amesteca compozitia cu macaroanele si se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina sau pesmet.
Se introduce vasul in cuptorul bine incalzit si se coace la foc mic 50-60 minute pana cand se rumenese frumos.
Se serveste dupa preferinte calda sau rece, presarata cu zahar farin pentru cei ce o perfera si mai dulce.
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu