sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Macaroane cu branza si stafide



Ingrediente:

1 pachet macaroane
3 oua,
150 gr. zahar
200 gr.  branza (de vaca, de oaie- nu conteaza)
3 plicuri zahar vanilat
3 linguri stafide,
o fiola esenta rom,
50 g unt,
100 ml smantana (lapte),
sare

Mod de preparare:

Macaroanele se fierb in apa cu sare exact cat scrie pe pachet. Apoi se strecoara , se limpezesc cu apa rece si se lasa la scurs.
Intre timp se  amesteca bine branza  rasa, galbenusurile, untul topit, stafidele smantana(laptele) , zaharul. Pentru aroma se adauga o fiola rom si 3 pliculete de zahar vanilat. Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozita.
Se amesteca compozitia cu macaroanele si se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina sau pesmet.
Se introduce vasul in cuptorul bine incalzit si se coace la foc mic 50-60 minute pana cand se rumenese frumos.
Se serveste dupa preferinte  calda sau rece, presarata cu zahar farin pentru cei ce o perfera si mai dulce.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...