vineri, 1 ianuarie 2010

Lebar













Ingrediente:



1 kg ficat de porc

500 gr ficatei de pui
500 gr slaninuta proaspata
3 metri de mate pentru lebar
sare
piper

Mod de preparare:

Ficatul de porc si ficateii de pui se pun la fiert intr-o cratita cu apa rece . 
Intre timp se ia slaninuta si se taie 2-3 bucatele de 2 cm pe 5 cm si se pun si ele la fiert intr-o cratita separat. Dupa ce au fiert se vor taia bucatele mici de 1/2 centrimetru.
Ficatul se va taia bucatele mici, la fel si slanina  nefiarta, pentru a putea fi tocate. Atentie, alternati ficatul cu slaninuta in masina de tocat, sa nu se blocheze masina (eu am reusit sa stric una anul trecut). Eventual sa puneti cate putin in masina, sa nu o incarcati. Se va folosi la masina de tocat, discul cu gaurele mici, pentru a iesi mai fin.
Se condimenteaza cu sare si piper si se va adauga 1-2 cani de apa (apa in care a fiert ficatul).
Aceasta compozitie se va pune in matul de lebar si se va lega la capete cu ata rosie.
Se vor pune la fiert impaturiti in tifon (sa nu se sparga matul) pentru 30 minute in apa in care a fiert initial ficatul.

BON APPETIT!



2 comentarii:

  1. Am si eu o intrebare. De ce cu ata rosie? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din obisnuinta ;)
      Asa se face in familie de ani de zile :)
      Bineinteles ca se poate folosi si alta culoare...

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...