miercuri, 20 ianuarie 2010

Curcan la cuptor



Ingrediente pentru Curcan la cuptor

1 curcan, 
sare, 
piper, 
boia dulce, 
un pahar mic ulei, 
200 ml vin alb, 
200 ml apa, 
un pahar coniac

Mod de preparare:
 
Curcanul se curata, se spala, se freaca cu sare si boia, se condimenteaza cu piper.
Curcanul se aranjeaza pe o tava, se unge cu ulei, se toarna vinul si apa si se acopera tava cu folie de aluminiu. Se tine o ora cu folie dupa care se scoate, se mai unge cu sosul din tava.
Curcanul se tine la cuptor atatea ore, cate kg are. Daca are 2 kg, il tineti 2 ore la cuptor. Se scoate din 15 in 15 min si se unge cu sosul din tava.
La sfarsit se toarna paharelul cu coniac si se mai lasa 5 minute.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...