joi, 28 ianuarie 2010

Clatite dulci cu urda si marar





Ingrediente:

2 oua, 2 cani de faina, 4 cani de apa minerala, o cana de bere, 4 linguri ulei, 2 linguri zahar, un praf de sare, esente (rom, vanilie)
200 gr urda, 2 linguri smantana, 4 linguri zahar, o legatura de marar, esenta de rom


Mod de preparare:


Se bat oualele bine, se adauga un praf de sare, zaharul. Se pune o cana de faina, apoi o cana de apa minerala, iar o cana de faina si restul de apa minerala. La final se pune o cana de bere ( cu bere ies pufoase), esentele si uleiul. Se bat in continuare cu mixerul ~ 3 minute.
Se lasa sa se odihneasca compozitia ~30 minute.
Se pune pe foc o tigaie (eventual de teflon), se unge cu ulei si se lasa sa se incinga. Se pune cate un polonic de compozitie in tigaie. Se lasa sa se desprinda marginile. Se intorc si pe partea cealalta.

Se prepara umplutura. Urda se faramiteaza cu o furculita, se adauga 2 linguri smantana, 4 linguri zahar, esenta de rom (nu foarte multa) si marar tocat marunt.
Cu aceasta compozitie umpleti clatitele.

BON APPETIT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...