Ingrediente pentru Caras la cuptor cu legume
2 buc caras
2 cepe
1 morcov
1-2 rosii
4 catei de usturoi
4 cartofi
1 pahar vin alb
1 legatura de patrunjel
ulei, sare, piper
Se curata pestii de solzi si intestine, se taie capatana si se da in doua.
Se cresteaza din loc in loc.
Se unge cu ulei si se condimenteaza cu sare si piper.
Se aseaza intr-o tava pe pat de morcov si ceapa taiata fideluta.
De jur-imprejur se pun cartofii taiati cubulete.
Se stropeste cu putina apa si lasa la cuptor, la foc potrivit.
Rosiile se taie rondele si se aseaza peste peste.
Spre final, se adauga usturoiul pisat si se stropeste cu vin.
Pofta buna!
Am vazut cateva din retetele tale si sunt interesante.
RăspundețiȘtergereAm doar o observatie :niciodata nu as recomanda carasul gatit altfel decat prajit in ulei ( crestat bineinteles pe ambele parti cam din 5 in 5 mm pana la os, cum ai spus si tu )
La cuptor cred ca oasele, chiar taiate, te innebunesc.
In schimb incearca cu o platica mare, de peste 1,5 kg, chiar daca o tai si faci doar o bucata!E bestiala.Daca vrei, pot sa-ti trimit si reteta cum o fac eu.