marți, 19 ianuarie 2010

Ciorba de vacuta


Ingrediente pentru Ciorba de vacuta


600 g de carne de vacuta, 1 - 2 cepe potrivite, telina radacina si frunze, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 ardei, 2 - 3 rosii bine coapte sau suc de rosii, 1 cescuta de orez, sare, 2 - 3 linguri de ulei, 1/2 litru bors,leustean

Mod de preparare:

Carnea se spala si se taie cubulete potrivite care se pun la fiert in apa rece. Cand incepe sa faca spuma se scot cubuletele de carne , se spala, se arunca apa in care au fiert si se pun din nou la fiert in apa rece si curata cu cele 2 - 3 linguri de ulei. Se acopera oala si se lasa la foc potrivit sa fiarba.
Cand este pe jumatate patrunsa carnea se adauga zarzavatul spalat si curatat, tocat marunt sau dat pe razatoare. Se continua fierberea cu capac la foc potrivit.
Cand legumele sunt fierte se pune orezul spalat, apoi, dupa cateva clocote se adauga si rosiile decojite si maruntite sau sucul de rosii si se potriveste de sare.
Se adauga  leustean si/sau frunze de telina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...