vineri, 1 ianuarie 2010

Slaninuta










Ingrediente:
slanina de porc cu sorici
sare grunjoasa
boia dulce sau iute
usturoi


Mod de preparare:
Slanina se spala foarte bine, soriciul se razuieste cu un cutit. (asa iese toata murdaria).
Se freaca slanina cu sare grunjoasa (se pune multa sare, pentru ca slanina isi trage cat are nevoie) si cu usturoi pisat (cat va lasa inima). Se lasa la rece pentru minim 2 zile. Dupa ce a stat la rece, se curata cu un cutit, sa cada toata sarea. Se pune la fiert intr-o cratita cu apa rece pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce au fiert se freaca cu boia duce sau iute dupa preferinta.
Se pun la aer legate cu ata , sa le ia vantul din toate partile.
La servire sa nu uitati de ceapa rosie.
BON APPETIT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...