vineri, 1 ianuarie 2010

Sos tartar


Ingrediente pentru Sos tartar

2 gălbenușuri
o linguriță muștar DIJON
zeama de la o lămâie
200 ml ulei
1 linguriță ceapă tocată
2 lingurițe castraveți tocați murați în oțet 
2 lingurițe capere tocate
2 lingurițe pătrunjel sau tarhon verde tocat mărunt
sare
piper

Mod de preparare:

Se pun cele 2 gălbenușuri într-un bol îngust și înalt, se adaugă muștarul și se bat cu mixerul, punând din când în când câte puțin ulei și zeama de la o lămâie. 
Se adaugă ceapa tocată foarte fin, castravetele tăiat cubulețe mici de tot (se și stoarce de zeamă), tarhonul sau pătrunjelul și caperele.
Se condimentează cu sare și piper.
Acest sos se folosește atât la pește cât și la pasăre.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...