800 gr ficat de vita (vitel),
3 linguri unt,
un pahar de vin alb,
2 portocale,
cateva fire de patrunjel pentru decor,
o lingurita de ghimbir ras,
sare,
piper
Mod de preparare:
Ficatul se spala in cateva ape, se taie felii groase de un deget(~ 1 cm) si se da prin faina. Se prajeste in unt, pe ambele parti pana se rumeneste. Se condimenteaza cu sare, piper si ghimbir si se mai tine un pic la foc mic.
Se scoate pe un platou, si se prepara sosul. In untul in care s-a prajit ficatul se adauga o cana de apa, sucul de la o portocala si un pahar de vin. Se lasa sa dea cateva clocote, se adauga 2 linguri de faina, apoi se strecoara intr-o craticioara si se mai lasa pe foc pana mai da in cateva clocote.
Ficatul se serveste alaturi de sosul de portocale si ornat cu felii de portocale si frunze de patrunjel.
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu