miercuri, 27 ianuarie 2010

Ciorba de fasole cu afumatura



 Ingrediente pentru Ciorba de fasole cu afumatura


500 g .fasole boabe, 
250 g carnati afumati/ kaizer sau costita afumata
2 cepe, 
1 morcov,
1 telina mica,
3 rosii proaspete sau 2 linguri bulion de rosii, 
50 ml ulei,
1 legatura de leustean, 
o legatura patrunjel,
sare si piper

  Mod de preparare:

      Fasolea boabe se alege de posibilele murdarii, se spala si se lasa in apa rece peste seara.
      Morcovii, ceapa, telina, se curata, se spala si se taie marunt.
      Rosiile se spala si se taie cubulete.
      Patrunjelul si leusteanul se spala si se taie marunt.
     
      
      Fasolea se fierbe in apa, dupa 15 minute de fierbere,se indeparteaza apa,se  inlocuieste cu alta apa fiarta si se continua fierberea.
      Intre timp, se caleste in ulei carnatii taiati rondele sau afumatura preferata.
 Dupa care se adauga ceapa, telina si morcovii si se adauga peste ele si rosiile.
      Cind fasolea este aproape fiarta se adauga afumatura și se fierbe in continuare pana avem fasolea fiarta bine.
      Se condimenteaza cu sare si piper.
      La final se adauga verdeata tocata marunt.

Bon Appetit!
      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...