vineri, 15 ianuarie 2010

Iahnie de fasole


Ingrediente:

500 g fasole
2 cepe medii
2 foi dafin
3 linguri bulion
1 legatura de marar
sare, piper

Optional: costita sau carnati afumati

Mod de preparare:

Se pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu 2 ore  inainte ca sa fiarba mai repede.
Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa.  Dupa aceea eu o pun la oala de presiune pentru 20 minute (orice fasole tare se fierbe foarte bine).
Intre timp se caleste ceapa tocata marunt , se adauga bulionul si o cana cu apa si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Peste acest amestec se adauga  fasolea  scursa de apa in care a fiert.
Se adauga foile de dafin, mararul tocat marunt si inca o cana cu apa.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Pentru cei care nu postesc, in momentul in care se caleste ceapa se pun si carnati (afumati de preferinta) sau costita (tot afumata).
Se serveste alaturi de muraturi.

BON APPETIT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...