Ingrediente pentru Saramura de peste
9 bucati de peste (nu file)
1-2 rosii,
1-2 ardei (kapia, gogosari, grasi, de care aveti la indemana)
2 ardei iuti (verzi sau din aceeia in otet),
2-3 catei de usturoi,
1 legatura de marar,
1 legatura de patrunjel
sare de bucatarie grunjoasa
Mod de preparare:
Pestele se curata de solzi, se portioneaza, se condimenteaza cu sare si se pune pe gratar. Rosiile si ardeii grasi se pun si ei pe gratar.
Intre timp se pregateste sosul. Intr-o oala se pune 1,5 litri de apa si se pune la fiert.
Ardeii iuti (eu prefer pe cei in otet) se taie rondele, rosiile si ardeii copti se decojesc si se toaca marunt, mararul si patrunjelul se toaca marunt, usturoiul se piseaza. Toate acestea se adauga in apa care fierbe. Se mai lasa pe foc cateva minute.
In caz ca folositi ardei iuti cruzi, puteti pune si 1-2 lingurite de otet.
Nu se adauga sare in sos pentru ca are pestele multa sare.
Pestele se pune in sos si se lasa 10 minute pana serviti alaturi de celebra mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu