sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Pomana porcului



Ingrediente pentru Pomana porcului

1 - 2 kg carne porc (foarte grasa), 

cateva bucatele de ficat, 
optional (splina, rinichi), 
sare piper

Mod de preparare:

Pomana porcului se face in momentul taierii porcului de Ignat, dar nu este o regula, este o mancare care se poate face in orice moment al anului daca aveti carne proaspata de porc.
Carnea se taie bucatele potrivite (cu cat mai mici cu atat mai bine), la fel si ficatul, rinichii si splina. Cel mai bine se fac intr-un ceaun, dar daca acesta va lipseste, se poate face si intr-o tigaie. Se pune si putina apa (~ ½ cana). Se amesteca din cand in cand pana incepe sa se topeasca grasimea. Se lasa  pe foc pana se rumeneste carnea  foarte bine.
Daca aveti la indemana si carnati de porc, nu ezitati sa-i puneti langa pomana porcului.
Se serveste cu mamaliguta si multe muraturi. Nu e bine sa lipseasca vinul, cel rosu este de preferat.

Atentie cat mancati!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...