Ingrediente:
- 500 gr zahar,
- 500 ml cu apa,
- 2 pliculete praf de copt,
- 1 lingurita scortisoara,
- 1/2 lingurita praf cuisoare,
- faina cat cuprinde pentru un aluat ceva mai gros ca cel de chec.
Mod de preparare:
Zaharul se caramelizeaza.
Se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul.
Se lasa sa se raceasca.
Praful de copt se stinge cu putin otet si se adauga la siropul de zahar ars.
Tot in sirop se adauga si scortisoara si cuisoarele pudra.
Se adauga faina si se amesteca bine totul.
Se ia cu lingurita si se pun gramajoare in tava unsa cu margarina (ulei) si tapetata cu faina.
Lasa-ti loc intre ele pentru ca isi maresc volumul in cuptor.
Se poate face glazura de ciocolata (bineinteles ca ciocolata neagra - e de post), sau pur si simplu le puneti deasupra nuca de cocos.
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu