Ingrediente pentru Praz cu masline
- 5 tulpini de praz,
- 1 cescuta ulei,
- 2 linguri bulion,
- 2 cepe,
- 3-4 catei de usturoi ,
- 100 g masline negre,
- 1 lingurita zeama de lamaie,
- 1 pahar de vin alb
- sare,
- piper,
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine aurie.
Adaugam prazul curatat, spalat si taiat in bucati de ~ 5 cm.
Punem apa cat sa acopere prazul.
Maslinele se pun intr-o craticioara cu apa rece si se dau in cateva clocote.
Dupa vreo 30 minute prazul sigur este fiert.
Adaugam maslinele scurse de zeama in care au fiert (se pot folosi si masline fara samburi).
Bulionul se dilueaza cu vin si putina zeama de lamaie si se adauga si el in sos, la fel si usturoiul tocat marunt.
Mai lasam 10 minute, condimentam cu sare si piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu