luni, 1 martie 2010

Bame cu sos de rosii


Ingrediente pentru Bame cu sos de rosii


  • 500 gr bame ( eu am avut congelate),
  • 5 linguri ulei,
  • 1 ceapa,
  • 1-2 catei usturoi tocat,
  • 4-5 rosii ( sau o conserva de rosii)
  • 1 lingurita zahar
  • sare,
  • piper

Mod de preparare:

In caz ca aveti bame proaspete, ele se curata de codite, se spala foarte bine.
Se pun intr-un vas  cu apa rece peste care se adauga ~ 50 ml otet de vin si apa cat sa le acopere.
Se dau in cateva clocote, dupa care se clatesc cu multa apa rece.
Dupa aceasta operatiune se pot pune in pungulite la congelator.

Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se pun la calit in ulei incins.
Se adauga bamele, rosiile date pe razatoarea mica (fara coaja) si o cana cu apa.
Daca aveti o conserva de rosii, puteti sa le puneti in blender.
Se lasa la foc mic ~ 30 minute.
Se condimenteaza cu sare, piper si o lingurita de zahar.

Se servesc atat calde cat si reci.


Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...