Ingrediente pentru Musaca de cartofi cu vinete
- 4 cartofi mari,
- 2-3 vinete,
- o ceapa,
- 3 catei de usturoi,
- 500 ml suc de rosii,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert in coaja.
Vinetele se pot folosi fie proaspete, fie coapte.
Eu am folosit coapte (am avut la congelator de asta toamna-am fost harnicuta).
Se gasesc si in comert congelate.
In caz ca le folositi proaspete, ele se curata de coaja si se prajesc in ulei pe ambele parti.
Intr-o cratita se pune la calit ceapa tocata marunt in putin ulei, adaugam vinetele si cateii de usturoi tocati.
Condimentam cu sare si piper.
Intr-o tava termorezistenta, pe care o ungem cu putin ulei, asezam 2 cartofi taiati rondele.
Apoi adaugam compozitia de vinete, iar la final ultimul strat de cartofi rondele.
Stropim cu sucul de rosii si se da la cuptor pana se rumenesc cartofii de deasupra un pic.
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu