sâmbătă, 27 martie 2010

Ostropel de rata



Ingrediente pentru Ostropel de rata

  • 500 gr carne de rata,
  • 1 lingura ulei,
  • 2 cepe,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingura bulion,
  • 2 catei de usturoi,
  • 10 boabe de piper,
  • 1 foaie dafin,
  • 2 linguri otet balsamic.


Mod de preparare:


Carnea de rata se curata (se pot folosi si organele adica inima, ficatul, pipota), se taie bucati si se pune la fiert, eu am folosit oala de presiune.
In 30 minute carnea e frageda.
Carnea se scurge de apa, se dezoseaza si se taie bucatele mici.
Se pune la prajit in ulei pana se rumeneste pe ambele parti.
Se adauga ceapa taiata felii subtiri si se amesteca pana se rumeneste.
Adaugam faina si stingem cu putina apa.
Se adauga bulionul, usturoiul, piperul, foaia de dafin si sarea.
Cand este aproape gata se adauga si otetul.
Se mai lasa sa dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut.
La fel se face si ostropelul de gaina sau cel de gasca.

Servim fierbinte cu mamaliguta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...