Ingrediente:
7 catei de usturoi,
o lingura malai,
ulei de masline,
sare,
piper,
Mod de preparare:
Urzicile se curata de cozi.
Se incalzeste apa intr-o cratita, se pune putina sare.
Cand apa clocoteste se oparesc urzicile.
Urzicile se scurg de zeama si se toaca marunt.
Apa in care au fost oparite urzile se poate bea pe stomacul gol, dimineata (este foarte buna la sanatate, nu si la gust).
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, se adauga usturoiul tocat marunt si urzicile.
Adaugam si o cana din zeama in care au fost oparite.
Punem si malaiul, amestecand bine.
Condimentam cu sare si piper.
O mancare relativ usor de facut, daca nu tinem cont de curatarea urzicilor.
Putem servi cu mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu