Ingrediente:
Blat:
- 150 gr nuca macinata cat mai fin,
- 150 gr zahar,
- 1 plic praf de copt,
- 250 ml apa minerala,
- 6-7 linguri faina ,
- 100 gr ciocolata menaj,
- un praf de sare.
Crema:
- 200 gr de ciocolata menaj,
- 500 gr de frisca lichida,
- 200 gr de miez de nuca macinata cat mai fin.
Sirop:
- 200 ml apa,
- 200 ml vin alb,
- 5 linguri zahar,
- esenta rom,
- 2-3 felii de lamaie.
Glazura:
- 200 grame de ciocolata menaj,
- 50 de grame de margarina,
- 3 linguri cu apa.
Mod de preparare:
Primul lucru ar trebui facut siropul.
Punem apa, vinul, zaharul, esenta si feliile de lamaie pe foc si lasam pana scade aproape de jumatate.
Se amesteca apa minerala cu zaharul, nuca, praful de copt si faina.
Se pune intr-o forma rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Sau ca a nu aveti dureri de cap cand se rastoarna, in loc de faina puteti folosi o folie de aluminiu unsa cu margarina sau ulei.
Se da la cuptor pentru ~ 30 minute la 200 grade.
Se lasa la racit, dupa care se va taia in trei.
Cat timp se raceste blatul, noi facem crema.
Blatul se poate face si cu cateva zile inainte.
Ciocolata se pune intr-un recipient intr-o alta cartita cu apa fiarta, se amesteca pana se topeste.
Frisca se bate cu mixerul ~ 5 minute si se incorporeaza cu ciocolata racita si nuca macinata.
Blatul se taie in trei parti egale.
Insiropam partea din blat care o punem la baza cu 1/3 din sirop.
Adaugam jumatate din crema, un blat pe care il insiropam cu jumatate din siropul ramas, iarasi crema si ultimul blat pe care il insiropam cu restul de sirop.
Intr-o craticioara adaugam ciocolata, margarina si cele 3 linguri cu apa.
Amestecam pana se topeste ciocolata.
Punem glazura pe tort si dam la frigider pana a doua.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu