marți, 2 martie 2010

Chiftelute de cartofi cu sos de rosii


Ingrediente pentru  Chiftelute de cartofi cu sos de rosii

  • 1 kg cartofi,
  • 4 catei de usturoi,
  • 4 linguri faina,
  • o legatura marar,
  • ulei,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei,
  • 500 ml sos de rosii, 
  • 2 lingurite vegeta,
  • 1 lingurita busuioc,
  • piper.

Mod de preparare:

Cartofii se spala si se fierb in coaja.
Cand s-au racit ori se vor pisa cu o furculita, ori se vor da pe razatoare (cea mare).
Se adauga usturoiul pisat, o lingurita de vegeta, piper dupa gust si mararul tocat marunt.
Se fac chiflute, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.

Intre timp facem si sosul.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei 5 minute.
Se adauga ardeiul (eventual rosu) taiat cubulete cat mai mici si se caleste si el in continuare 5 minute.
Adaugam sosul de rosii,  o lingurita de busuioc uscat, o lingurita vegeta.
Mai fierbem 10 minute si gata sosul.
Pentru cei care il prefera iute, pot adauga o lingurita sos chili.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...