vineri, 5 martie 2010

FAGURE


Ingrediente:

  • 4 oua,
  • 7 linguri ulei,
  • 7 linguri zahar,
  • 1 pachetel praf de copt,
  • esenta de vanilie si rom,
  • faina cat  cuprinde.

Crema:
  • 1 cana lapte,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 1 pachet unt,
  • 3 linguri cacao,
  • esenta de vanilie si rom.

Mod de preparare:

Se bat cele 4 oua, cu 7 linguri de zahar, se adauga uleiul treptat.
Praful de copt se dizolva in putina zeama de lamaie sau otet.
Se adauga esenta de vanilie sau rom dupa preferinta si faina treptat cat sa fie compozitia mai groasa (ca la chec).
Compozitia de mai sus se va pune in forma de waffe. Eu le-am facut mai mici.
Dupa ce terminam cu coacerea lor ne apucam de crema.
Punem laptele intr-o craticioara care nu lipeste.
Adaugam faina si mestecam cu un tel incontinuu sa nu se faca cocoloase.
O lasam la racit, adaugam untul.
Se imparte crema in doua.
La una adaugam esenta de vanilie si la cealalta cacao si esenta de rom.
Se umplu fagurele cu crema.
SE lasa la frigider cel putin 12 ore. (sa patrunda bine crema in fagure).

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...