luni, 26 aprilie 2010

Pui Marengo


Legenda spune ca bucatarul lui Napoleon Bonaparte a creat acest fel de mancare dupa batalia de la Marengo in 1800.

Ingrediente pentru Pui Marengo


4 buc piept de pui dezorasat si fara pielita
2 linguri ulei de masline,
2 linguri unt,
1 ceapa,
4 rosii mici,
1/2 ceasca masline negre,
1 ceasca vin alb sec,
1/4 lingurita cimbru,
sare,
piper negru proaspat macinat.

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie in bucatele mai mici.
Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat.
Se pune la prajit in ulei de masline, se lasa pana se rumeneste un pic pe ambele parti.
Se scoate si se pune deoparte.
In cratita in care s-a prajit pieptul de pui, adaugam untul si calim ceapa curatata si taiata marunt.
Adaugam rosiile taiate in sferturi si maslinele fara samburi taiate feliute.
Se pot folosi chiar si masline Kalamata (pentu cei care sunt fani).
Adaugam bucatile de carne, stropim cu vin si condimentam cu cimbru.
Mai lasam pe foc 1-2 minute si servim imediat.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...