sâmbătă, 17 aprilie 2010

Ciorba de rata


Ingrediente pentru Ciorba de rata

  • carne de rata,
  • 1 buc ceapa,
  • 1 buc morcov,
  • 1 buc cartof,
  • 1 buc ardei gras,
  • 2 rosii sau 2 linguri bulion,
  • 1 litru bors,
  • o legatura patrunjel,
  • o legatura leustean,
  • sare.
      
Mod de preparare:

Carnea de rata se curata si spala, se taie in bucati potrivite, se pune la fiert intr-o oala cu apa.
Se va aduna spuma si se lasa sa fiarba pentru 40-50 minute - depinde de carne.
Intre timp curatam, si tocam marunt legumele.
Le adauga si pe ele in oala si mai fierbem pentru 30 minute.
Intre timp fierbem borsul separat si calim rosiile tocate marunt in 2 linguri de ulei.
Adaugam in oala rosiile calite (sau bulionul calit), amestecam si lasam 5 minute dupa care adaugam si borsul.
Condimentam cu sare sau o lingurita de delikat.
Tocam marunt legaturile de patrunjel si leustean, le adaugam in oala si stingem focul.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...