vineri, 23 aprilie 2010

Prajitura moca marmorata


Ingrediente:

  • 1 lingura cafea,
  • 4 oua,
  • 200 gr zahar,
  • 120 gr faina,
  • 2 linguri lapte,
  • 2 lingurite cacao,
  • 1 lingurita parf de copt.

Mod de preparare:

Fierbem cafeau in 50 ml de apa.
Punem 1/2 lingurita de apa rece sa se lase zatul, punem cafeaua intr-o cana si o lasam sa se raceasca.
Separam oualele. Batem galbenusurile cu zaharul, pana se dizolva si obtinem o pasta deschisa la culoare.
Adaugam putin cate putin faina (in care am amestecat praful de copt), apoi cafeaua, laptele si cacaua.
Batem albusurile spuma (punem putina zeama de lamaie si un praf de sare).
Adaugam albusurile la compozitia de galbenusuri, amestecam in asa fel incat sa ramana marmorata (adica alb si maro).
Compozitia o punem intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la foc mic pentru 30 minute.
Se taie cand se raceste in bucati potrivit de mici.

Sfat: de pe o zi pe alta este mult mai buna!

Bon Appetit!



  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...