Ingrediente pentru Pască tradițională
Aluat:
Se va folosi reteta de cozonac de aici: http://micky-mihaela.blogspot.com/2009/12/cozonac.html
Umplutura:
- 0,5 kg branza de vaci
- 3 oua,
- 100 gr smantana
- 200 gr zahar
- 150 gr stafide
- 2-3 linguri faina (sau gris)
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 1 esenta de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul dar numai din 500 gr faina.
Umplutura se pregateste amestecand toate ingredientele de mai sus. Ordinea chiar nu conteaza.
Pregatim o cratita rotunda destul de inalta. O ungem cu unt si o tapetam cu faina (eventual cu pesmet).
Luam 1/3 din aluat si intindem o foaie subtire pe care o punem in cratita .
Pastram si 2 bile de coca pentru a face o cruce deasupra.
Din aluatul ramas formam un colac pe care il asezam de jur-imprejurul cratitei.
Turnam umplutura peste aluatul din cratita.
Apoi asezam bilele de coca rulate in forma de cruce.
Ungem cu un galbenus batut cu un strop de apa si se da la cuptor pentru ~ 50 minute (in functie de cuptor).
Trebuie sa se rumeneasca frumos deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu