Ingrediente:
Blat:
- 120 gr unt,
- 120 gr zahar,
- 4 oua,
- 100 gr nuci macinate,
- 30 gr seminte mac,
- coaja si zeama de la o lamaie,
- 120 gr faina,
- praf de copt.
Sirop:
- 100 gr zahar,
- zeama de la o lamaie,
- 100 ml apa.
Glazura:
- 200 gr zahar pudra,
- zeama si coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
Amestecam untul moale cu zaharul, pana se face o spuma.
Adaugam oualele, unul cate unul, apoi nucile macinate, semintele de mac, coaja si zeama de lamaie si faina.
Amestecul il punem intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace 40 minute la 180 grade (cuptorul incalzit in prealabil).
Intre timp facem siropul.
Amestecam zaharul cu zeama de la o lamaie si apa si punem pe foc pana se dizolva zaharul.
Siropul se va pune cand se scoate prajitura din cuptor.
Glazura se pune in momentul cand prajitura este rece.
Zaharul pudra il cernem (sa nu avem cocoloase) si il amestecam cu coaja si zeama de la o lamaie.
Truc: Lamaia sa fie mica. Daca aveti o lamaie foarte zemoasa, nu puneti tot sucul.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu