Ingrediente:
- o cana malai,
- 4 cani apa,
- 100 gr. branza telemea de vaca si/sau oaie,
- 100 gr. cascaval,
- 50 gr unt,
- 200 gr. carnati afumati,
- 2 oua,
- sare.
Mod de preparare:
In prima faza facem mamaliga.
Se pune pe foc o cartita care nu lipeste (de preferinta un tuci) cu 4 cani de apa.
Adaugam un praf de sare si un pic de malai si lasam sa inceapa sa fiarba.
Cand incepe sa fiarba adaugam tot malaiul si amestecam incontinuu cu un tel sau pentru cei mai indemanatici cu un facalet.
Lasam sa fiarba pana se desprinde usor de pe margini. Mamaliga trebuie sa fie moale, nu vartoasa.
Intr-un vas termorezistent, uns cu unt punem jumatate din mamaliga.
Punem branza telemea rasa, carnatii taiati in bucatele mai mici de 2-3 cm si cascavalul ras.
Acoperim cu restul de mamaliga.
Portionam untul si il punem pe mamaliga.
Batem cele 2 oua si le punem deasupra.
Se da la cuptor min. 30 min (pana se rumeste deasupra).
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu