Ingrediente:
o foaie de placinta
500 gr visine fara samburi (proaspete sau congelate)
o cana pesmet
o cana zahar
3 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
Mai intai se pun visinele intr-un castron, cu o cana de zahar.
Se amesteca si se pun apoi intr-o strecuratoare, sa se scurga zeama lasata.
Se amesteca cu o cana de pesmet si cu zaharul vanilat.
Foaia de placinta (cumparata, din pacate in cazul acesta) am impartit-o in 16 bucati egale.
Fiind mult prea graosa foaia, am mai intins-o un pic cu un sucitor.
In mijloc se pune o lingura de visine si impachetam.
Luam 2 laterale si le punem peste visine, celelalte 2 laterale le punem una peste alta si apasam un pic pe margini sa nu iasa din compozitie.
Le asezam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Daca cumva iese zeama lasata de visine, este foarte bine, pentru ca aceasta in cuptor se va carameliza, si avem un strudel mai bun.
Se pot servi cu frisca, inghetata, sau asa cum le scoateti din cuptor.
Eu una le prefer reci.
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu