vineri, 19 februarie 2010

Orez sarbesc


Ingrediente pentru Orez sarbesc


  • 1 cana de orez, 
  • 4 cani apa  (aceeasi cana cu care ati masurat orezul),
  • o lingurita delikat,
  • o ceapa,
  • 2 ardei grasi (unul verde, unul rosu),
  • 1 morcov,
  • 1 lingura bulion de rosii,
  • ulei,
  • sare,
  • piper,
  • o legatura de patrunjel.
 


Mod de preparare:

Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in cateva linguri de ulei.
Se adauga morcovul dat pe razatoarea mica si ardeii grasi taiati cubulete.
Se calesc 1 minut, apoi se adauga orezul curatat de eventualele impuritati si se mai lasa pentru 2 minute.
Dupa care se stinge cu cele 4 cani de apa, se adauga o lingurita de delikat si bulionul.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se da cratita la cuptor pentru aprox. o ora.
Pe la jumatatea timpului se va scoate cratita si se va mesteca, ca zarzavatul sa fie uniform distribuit.
Cand orezul este fiert, se va pune jumatate de legatura de patrunjel tocat marunt si se va amesteca usor.
Cealalta jumatate de legatura de patrunjel se va folosi la ornat.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...