luni, 22 februarie 2010

Penne cu ciuperci si dovlecei - de post


Ingrediente pentru Penne cu ciuperci si dovlecei - de post


  • 500 g penne,
  • 50 ml ulei de masline,
  • o ceapa,
  • 3 catei de usturoi,
  • 250 g ciuperci proaspete (sau o conserva),
  • un dovlecel mai mare,
  • 500 ml suc de rosii,
  • busuioc,
  • oregano,
  • sare,
  • piper.


Mod de preparare:

Intr-o oala, punem apa la fiert, adaugam si un praf de sare.
In momenul cand apa clocoteste, punem pennele si le lasam sa fiarba exact cat scrie pe ambalaj.
Cand sunt gata se pun la scurs si se pune putin ulei de masline peste ele sa nu se lipeasca intre ele.

In timp ce se fierb pastele, intr-o craticioara se pune la incalzit uleiul de masline.
Se calesc cateii de usturoi tocati marunt si ceapa taiata la fel.
Se adauga ciupercile feliate si dovlecelul curatat de coaja , taiat rondele pe jumatate.
Se lasa ~ 5 minute sa se caleasca toate, dupa care adaugam sucul de rosii, busuioc si oregano dupa gust.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se adauga pastele in sos, amestecam usor, se mai lasa cateva minute si se servesc fierbinti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...