sâmbătă, 20 februarie 2010

Chec cu nuci si alune

De fiecare data cand vrem ceva dulce, ne gandim prima data la chec.
Iata ce a iesit!

 
Ingrediente:

  • 6 oua,
  • 6 linguri apa,
  • 300 gr zahar,
  • 300 gr faina,
  • 100 ml ulei,
  • un pliculet praf de copt,
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr nuci
  • 100 gr alune nesarate



Mod de preparare:


Se separa albusele de galbenusuri.
Se bat bine albusele, adaugam 6 linguri de apa si zaharul. Batem pana cand se dizolva bine tot zaharul.
Se adauga apoi pe rand galbenusurile, uleiul si faina in care incorporam praful de copt (sa nu cumva sa uitati sa cerneti faina).
Ungem 2 tavi de copt cu unt si le tapetam cu faina.
Se imparte compozitia in cele 2 tavi, mai pastram ~ 6 linguri de compozitie in care punem 2 linguri de cacao.
Punem pe mijlocul tavii cate un pic de compozitie cu cacao si amestecam cu coada unei linguri.
Se presara nuci si alune tocate marunt.
Se dau la cuptor (acesta sa fie incins in prealabil) pentru ~ 45 minute.
Se poate incerca cu o scobitoare. (daca nu se lipeste coca pe scobitoare inseamna ca este gata).
Trebuie lasat sa se si bronzeze un pic deasupra.


Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...