marți, 2 februarie 2010

Ciorba de burta



 Ingrediente pentru Ciorba de burta

1 kg burta ,
1 picior de vaca, 
4 morcovi, 
2 cepe, 
1 telina, 
5 catei de usturoi, 
5 grame de piper boabe, 
3 frunze de dafin, 
500 gr smantana (iaurt), 
5 galbenusuri, 
100 ml otet, 
50 ml de ulei,
sare

Mod de Preparare:

Burta si picioarele se curata de piele si tendoane, se spala bine, se oparesc, se spala din nou cu apa rece.
In caz ca aveti piciorul integ, el se va sparge in bucati mai mici.
Se pune la fiert piciorul si burta (in caz ca aveti burta prefiarta, ea se pune mai tarziu la fiert).
Cind burta este aproape fiarta, se adauga 2 morcovii, telina, ceapa curatata, spalata si taiata in jumatati sau sferturi, piperul si frunzele de dafin.
Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt.
Cind burta si picioarele au fiert bine se scot si se racesc.
Burta se taie felii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege, si se introduce impreuna cu burta intr-o oala curata peste care se strecoara zeama de in care au fiert continuand fierberea pina la un nou clocot.
Din galbenusuri si smantana se pregateste un sos cu care se drege ciorba.
Inainte de a-l turna in ciorba, punem usor cu un polonic din zeama fierbinte peste sos si amestecam usor.
Daca am turna sosul fara al dilua, avem sanse sa se coaguleze.
Calim 2 morcovi rasi in ulei si il adaugam in supa pentru o culoare frumoasa.
Se potriveste gustul cu otet si sare.
Ciorba se serveste foarte fierbinte cu mujdei de usturoi, smantana si ardei iute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...