joi, 4 februarie 2010

Piftie de porc



Ingrediente pentru Piftie de porc


1 picior de porc
1 ureche de porc
1/2 kg carne de porc
10 capatani de usturoi
sare

Mod de preparare:

Se spala bine si se pregateste carnea pentru pus la fiert.
Intr-o oala mare se pune carnea, piciorul si urechea la fiert.
Se pune apa sa treaca cu vreo doua palme deasupra carnii.
Cand se ridica spuma, se curata cu o lingura cu gauri. Se lasa ~ 4 ore la fiert.
Daca nu doriti sa aiba grasime, trebuie sa o lasati de pe o zi pe alta, undeva la rece sa se inchege grasimea.
A doua zi, se strange toata grasimea de deasupra si se mai pune la fiert pana da un clocot.

Carnea se scoate, se curata bine dupa oase si se potrivesc bucatile.
In zeama ramasa am pus cateii de usturoi pisati, am potrivit-o de sare si se vantura cu polonicul.

Se pregatesc cateva recipiente, cu capac (ca sa nu va miroasa in frigider numai a usturoi).
Se pun bucatile de carne rasfirate si se toarna peste ele zeama strecurata.
Se pun la frigider cel putin 24 ore.
Nu are cum sa nu se inchege!!! Secretul este urechea de porc.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...