Ingrediente pentru Prajitura METROU
Blat galben:
- 4 oua
- 260 g zahar
- 260 g faina
- 10 linguri apa calda
- 7 linguri ulei
- 20 g praf de copt
Blat maro:
- 4 oua
- 260 g zahar
- 260 g faina (mai putin 4 linguri)
- 10 linguri apa calda
- 7 linguri ulei
- 20 g praf de copt
- 4 linguri cacao
Crema:
- 300 ml lapte
- 3-4 linguri faina
- o pastaie vanilie
- 300 g unt
- 300 g zahar pudra
Glazura:
- 10 linguri zahar
- 10 linguri cacao
- 100 g unt
- 10 linguri apa
Mod de preparare:
Se face blatul galben:
Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga pe rand apa calda, uleiul si faina cernuta.
Se adauga si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
Separat se bat albusele spuma, adaugand un pic de zeama de lamaie si sare.
Se amesteca compozitia in care sunt galbenusele cu albusele (nu cu mixerul), incercati sa le amestecati cu o lingura.
Se adauga compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se face blatul maro:
Se pregateste la fel ca blatul galben, la care se adauga 4 linguri cu cacao.
Aceste 4 linguri de cacao, trebuie sa ia locul la 4 linguri cu faina. Scadem din 260 gr. de faina 4 linguri.
Se face crema:
Se amesteca laptele rece cu faina cernuta si se pune la foc mic. Adaugam si semintele unei pastai de vanilie. Amestecam cu un tel pana obtinem o crema.
Se freaca 300 g unt cu 300 g zahar, pana se face spuma, in care se adauga crema racita.
Se taie cele 2 blaturi in felii de dimensiuni egale.
Alternam feliile de chec, cate una galbena, cate una maro.
In cazul in care unele sunt mai inalte decat altele, le corijam, taindu-le cu un cutit, punandu-le una langa alta.
Se lipesc cu crema.
Pentru glazura amestecam apa cu zaharul, cacao si untul.
Se amesteca incontinuu.
Glazura trebuie turnata imediat ce o dam jos de pe foc.
Se lasa la rece cel putin 12 ore.
Se taie cu un cutit incalzit la flacara.
Pofta buna!
multzam pentru retzeta
RăspundețiȘtergere