joi, 25 februarie 2010

Chiftelute de pui marinate



Ingrediente pentru Chiftelute de pui marinate


500 gr. piept de pui,
o ceapa mai mare,
3 catei de usturoi,
1/2 buc. morcov,
1 cartof,
5 linguri ulei,
2 oua,
1/2 legatura marar,
1/2 legaura patrunjel,
1 pahar bulion de rosii,
3 foi de dafin,
sare,
piper.


Mod de preparare:

Carnea se face bucati mici si se da prin masina de tocat (eventual de 2 ori), impreuna cu cartoful fiert si cateii de usturoi.
Ceapa se curata, se toaca fin si se caleste in 2 linguri de ulei.
Se amesteca carnea tocata  cu ceapa calita, oualele si morcovul ras.
Se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se fac chiftelute (eu nu le dau prin faina, cica faina prajita nu prea face bine) si se prajesc pe ambele parti in ulei incins.
Intr-o cratita se pune bulionul de rosii, un pahar de apa, foile de dafin, sare si piper.
Se pune pe foc.
In momentul cand da in clocot, se adauga chiftelutele prajite, se acopera cu capac si se lasa 10 minute.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...