Ingrediente:
2 cepe
2 morcovi
500 gr ciuperci
1 ceasca orez
o mana de stafide
500 ml suc de rosii
sare, piper, boia dulce/ iute
Mod de preparare:
Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei.
Ciupercile se curata si se toaca marunt, adaugandu-se peste ceapa.
Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica si stafidele.
Orezul se spala in cateva ape reci si se lasa sa se scurga adaugandu-se si el in compozitie.
Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce sau iute dupa preferinta.
Se umplu foile de vita cu compozitia de mai sus.
Intr-o cratita destul de inalta, punem un rand de foi de vita, dupa care aranjam sarmalele in cerc.
Incercati sa le lipiti una de alta, sa nu ramana locuri libere, in felul acesta nu se vor desface.
Dupa ce terminam aranjarea sarmalelor, punem un strat de foi de vita.
Adaugam sosul de rosii si 2 cani de apa.
Le dam la cuptor pentru minim 2 ore.
Sunt delicioase, chiar si fara carne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu