vineri, 4 iunie 2010

Tiramisu cu capsuni

Ingrediente:

  • 6 galbenusuri de ou,
  • 250 g zahar,
  • 500 g mascarpone,
  • 250 ml frisca,
  • 300 ml cafea tare,
  • ~ 40 piscoturi,
  • 500 g capsuni
  • o lingurita cacao.

Mod de preparare:

Se amesteca galbenusurile si zaharul cu mixerul pentru 5 minute.
Se pune pe foc o cratita cu apa, in momentul cand apa fierbe, reducem focul si mai batem galbenusele pe baie de aburi pentru 10 minute.
Adaugam mascarpone si amestecam pana se omogenizeana.
Separat batem frisca pana se intareste, dupa care o adaugam la compozitia de galbenuse.
Capsunele se taie feliute.

Pregatim vasul in care vom pune tiramisul, cafeaua si piscoturile.
Piscoturile se introduc in vasul cu cafea pentru o fractiune de secunda si se aranjeaza un strat.
Peste piscoturi aranjam jumatate din capsuni apoi jumatate din crema,  iar un strat de piscoturi imbibate cu cafea, capsuni apoi ultimul strat de crema.
Pudram cu cacao.
Lasam la rece pana a doua zi.

Bon Appetit!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...