marți, 15 iunie 2010

Sufleu de vinete


Ingrediente pentru Sufleu de vinete


  • 2 vinete,
  • sare,
  • 3 cepe,
  • 2 catei de usturoi,
  • 150 ml ulei,
  • 4 rosii,
  • 4 oua,
  • 100 ml lapte,
  • 250 g brânza mozzarella,
  • 4 cartofi,
  • 1 legatura patrunjel,
  • piper.

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert in apa rece,  cu tot cu coaja.
Vinetele se spala si se taie in felii rotunde, groase de 1/2 cm.
Se presara cu sare si se lasa sa stea 10 minute
Ceapa si usturoiul se curata, se toaca fin si se calesc intr-o lingurita de ulei incins.
Se scot si se pun intr-un vas.
Rosiile se spala si se taie in felii rotunde.
Cartofii se curata si se taie tot in felii rotunde.
Feliile de vinete se clatesc, se zvinta si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti.
Intr-un castron batem oualele cu laptele si adaugam mozzarella data pe razatoare.

Ungem  un vas termorezistent cu ulei, asazam feliile de cartofi,  punem jumatate din ceapa si usturoi.
Condimentam cu sare, piper, patrunjel tocat.
Se adauga jumatate din feliile de vinete si jumatate din rosii.
Adaugam jumatate din compozitia de oua cu mozzarella.

Si repetam operatiunea, cartofi - ceapa - sare - piper - patrunjel - vinete - rosii - oua cu mozzarella.

Se da la cuptor pentru 50 minute.
Se lasa ~ 10 minute inainte de a-l servi.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...