Ingrediente:
Blat:
- 6 galbenusuri,
- 200 g unt,
- 250 g faina,
- 200 g zahar,
- 1/2 lamaie (si coaja si zeama),
- 1 pliculet zahar vanilat,
- 1 pliculet praf de copt,
Glazura:
- 6 albusuri,
- 200 g zahar,
- 1 pahar nuci macinate,
- 2 linguri cacao,
- 4 linguri gem de caise (piersici).
Mod de preparare:
Se freaca zaharul cu untul, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul.
Adaugam coaja de lamaie si zeama de lamaie in care dizolvam praful de copt si la sfarsit faina.
Amestecam pana se omogenizeaza.
Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coca trebuie sa fie nici moale dar nici tare.
Se da la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp batem albusurile spuma, adaugam treptat zaharul, apoi nucile macinate si cacaoua.
Cand foaia este pe jumatate coapta (adica dupa 15 minute), se scoate din cuptor, intindem gemul peste care punem albusurile cu nucile.
Se da la cuptor pentru 25 minute.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in dreptunghiuri potrivit de mari.
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu