miercuri, 9 iunie 2010

Sufleu de dovlecei cu rosii


Ingrediente pentru Sufleu de dovlecei cu rosii


  • 3 dovlecei (ceva mai mari),
  • 4 rosii (sau o conserva de rosii),
  • o ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 3 cartofi,
  • o legatura de marar,
  • o legatura de patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • 150 ml lapte,
  • 150 ml smantana,
  • 150 g branza (combinatie de mozzarella, cheddar, telemea),
  • 4 oua,
  • 1/2 lingurita de nucsoara,
  • 2 linguri unt,
  • rozmarin.

Mod de preparare:

Dovleceii se spala si se taie pe lungime.
Rosiile se oparesc, se inlatura pielita si se taie cubulete.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca.
Cartofii se pun la fiert, apoi se curata de coaja si se taie felii.
Verdeata se spala si se toaca marunt.

Incingem cuptorul la 200 grade C.
Calim ceapa si usturoiul in 2-3 linguri de ulei, adaugam rosiile si lasam sa fiarba 10 minute.
Condimentam cu sare si piper.

Intr-un castron facem sosul de branza.
Batem oualele, adaugam laptele, smantana si branza rasa.
Condimentam cu sare, piper si nucsoara.

Ungem cu unt o forma termorezistenta.
Asezam straturi alternative de cartofi, dovlecei, verdeata, rosii si sos de branza.
Incheiem cu strat de sos de branza.
Punem si untul in gramajoare pe toata suprafata tavii.

Dam la cuptor pentru ~ 60 minute.
Cand scoatem din cuptor presaram rozmarin deasupra.

Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...