Nu este an in care sa nu fac dulceata de capsuni!
Iata reteta mea.
Ingrediente:
- 2 kg capsuni,
- 1,5 kg zahar,
- o lingurita sare de lamaie.
Mod de preparare:
Curatam capsunile de codite si le spalam foarte bine.
Punem intr-un vas (eu folosesc o oala de inox) cate un strat de capsuni si cate un strat de zahar pana terminam ingredientele.
Nu puneti mai mult de 2 kg intr-o cratita.
Ultimul strat trebuie sa fie de zahar.
Lasam vreo cateva ore pana se topeste tot zaharul.
Se pune la foc mic sa fiarba.
Daca aveti o placa de fonta, ar fi bine sa o folositi, sa puneti oala pe ea cand fierbe, asa sunteti siguri ca nu se lipeste dulceata.
Sigur o sa faca spuma si aceasta trebuie stransa.
Cand credeti ca este gata, stingem focul si adaugam o lingurita de sare de lamaie.
Testul ca este gata cand punem un pic de dulceata pe o farfurie si aceasta curge mai greu cand o inclinam.
Punem in borcane spalate bine si uscate.
Ca sa fim siguri ca ne tine ani buni (nu e cazul la mine, oricat de mult as face, nu ramane nimic pana la anu cand apar alte capsuni) punem borcanele si le fierbem in bain-marie.
La 2 kg de capsuni va ies in jur de 6 borcanele de 400 g.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu