Ingrediente:
Blat:
- 100 ml apa,
- 100 ml ulei,
- 350 g faina,
- 25 g drojdie,
- un parf de sare,
- 3 linguri cu varf de zahar.
Sirop:
- 200 ml apa,
- 1 felie de lamaie,
- 3 linguri zahar.
Crema:
- 200 ml apa,
- 2 linguri cu varf de faina,
- 100 g zahar,
- 100 g margarina,
- un pliculet zahar vanilat.
- esenta vanilie,
- 4 piersici mari,
- 1/2 lamaie,
- 2 linguri zahar,
- 1 pliculet "Tort - Gelee transparent" Dr. Oetker.
Mod de preparare:
Intr-un castronel amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putina apa si putina faina.
Lasam la crescut intr-un loc cald.
Intre timp cernem faina si incalzim la foc mic apa.
Amestecam faina cu maiaua (drojdia crescuta), apa calduta si uleiul.
Framantam bine si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Pregatim o forma mare de tarta, in sensul ca o ungem cu margarina vegetala sau ulei si o tapetam cu faina.
Intindem coca si o asezam in forma, apasand bine pe margini sa-si ia forma aceea ondulata.
Se da la cuptor pentru 40-50 minute pana se rumeneste frumos deasupra.
Pregatim siropul.
Punem pe foc apa cu zaharul si lamaia si fierbem 10 minute.
Lasam sa se raceasca.
Pregatim crema.
Amestecam apa cu faina la rece, adaugam si zaharul si amestecam bine cu un tel sa nu se faca cocoloase.
Se pune pe foc si amesteca incontinuu pana se leaga ca o ciulama.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu margarina, esenta de vanilie si zaharul vanilat.
In caz ca margarina folosita are cam multa apa si crema in loc sa se intareasca se face mai moale, se mai pune un pic pe foc, se mai adauga 2 linguri de faina si se amesteca incontinuu cu un tel.
Piersicile se curata de coaja, se taie feliute, se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie si se adauga peste ele 2 linguri de zahar.
Se pun la frigider pana la ornare.
Cand avem tarta racita, o insiropam, adaugam crema de vanilie si aranjam piersicile.
Pregatim si gelatina transparenta conform instructiunilor dupa pachet.
Adica se amesteca cu 2 linguri de zahar si se pune 200 ml apa si se pune putin pe foc mic, max 1 minut pana se dizolva bine gelatina.
Se toarna peste tarta si dam la rece minim 2 ore pana servim.
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu