Ingrediente pentru Pateuri cu legume
foi de placinta,
400 g amestec de legume mexicane (congelate),
3-4 ciuperci,
1 ceapa,
sare,
piper,
2 lingurite chimen.
Mod de preparare:
Foile de placinta trebuiesc decongelate lent. (le scoateti de cu seara din congelator, pentru a doua zi).
Si legumele mexicane trebuiesc decongelate, dar nu este nevoie de asa mult timp.
Le scoatem din congelator si le punem in apa rece pentru 10-15 minute, dupa care se pun la scurs.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Ciupercile se spala foarte bine de pamant si se taie cubulete.
Calim ceapa in 3 linguri de ulei, cand e gata adaugam ciupercile si mai lasam 3 minute.
Dupa care adaugam amestecul de legume mexicane si mai lasam 10 minute, amestecand din cand in cand.
Condimentam cu sare, piper si 1/2 lingurita de chimen.
Se ia cate o foaie de aluat, se unge cu ulei, se impacheteaza in 3 (sa avem o fasie lunga).
Punem cate o lingura din compozitia de legume in coltul stang, acoperim cu coltul drept, si rulam astfel pana la capatul benzii.
Facem acelasi lucru si cu restul foilor (eu am avut parte de 16 de data asta).
Se pun intr-o tava unsa cu ulei.
Le ungem si pe ele cu ulei si le presaram cu chimen.
Le dam la cuptor pentru 20- 30 minute pana se rumenesc un pic deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu