Ingrediente pentru Ficat de vita venetian
- 500 ficat de vita,
- 2 linguri de faina,
- 2 buc ceapa
- 3-4 linguri ulei,
- 30 g unt,
- o lingura otet,
- 200 ml vin alb,
- sare,
- piper,
- patrunjel.
Mod de preparare:
Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei si cu 3 linguri de apa.
Se prajeste pentru ~ 15-20 minute (pana se inmoaie).
Intre timp pregatim ficatul.
Se spala, se zvanta si se taie fasii subtiri de 1cm si lungi de 5 cm.
Cand ceapa este gata se scoate, se adauga untul si se prajeste ficatul (tavalit inainte prin faina).
Se pune si otetul peste ficat.
Ficatul de vita se prajeste maxim 5 minute.
Se adauga vinul si ceapa peste ficat si amestecam usor.
Condimentam cu sare si piper.
Inainte de a stinge focul adaugam patrunjel verde tocat marunt si amestecam.
Servim fierbinte cu mamaliguta.
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu