Ingrediente:
- 2 vinete,
- 2 morcovi,
- 1 dovlecel,
- 1 lingurita ierburi de provence,
- sare,
- piper,
- 3 rosii.
Mod de preparare:
Vinetele se spala, se inlatura cotorul si se taie fasii lungi de 1 cm.
Se presara sare pe ele si se lasa 30 minute, dupa care se preseaza usor sa iasa zeama (amareala).
Se pun pe plita incinsa si se coc pe ambele parti.
Morcovii se curata de coaja si se taie betisoare.
Dovlecelul se taie betisoare, pastrand coaja.
Intr-o tigaie punem la incins 3 linguri de ulei si prajim morcovul la foc mare pentru 3 minute.
Adaugam si dovlecelul si amestecam, lasam pentru inca 3 minute.
Condimentam cu sare si piper.
Adaugam si o lingurita cu ierburi de provence ( oregano, cimbru, rozmarin, busuioc, salvie).
Se ia cate o felie de vanata, se pune o lingura de legume si rulam.
Rulourile se pun intr-o tava unsa cu ulei.
Deasupra fiecarui rulou asezam cate o feliuta de rosie.
Dam la cuptor la foc mare (220 grade) pentru 30 minute.
Servim cu sos EMIL (reteta aici) sau improvizam un sos din 2 rosii (facute cu blenderul) in care adaugam cateii de usturoi pisati.
Si condimentam cu sare, piper si boia iute.
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu