Ingrediente:
- 250 g prune curatate de samburi si coaja,
- 1 lingurita scortisoara,
- 2 linguri zahar,
- 3 galbenusuri,
- 1 albus,
- 150 g margarina sau unt,
- 250 g zahar,
- 400 g faina,
- un praf de sare,
- 1 lingura smantana,
- 1 pliculet praf de copt.
Mod de preparare:
Prunele se curata de samburi si coaja, se taie feliute subtiri, se presara scortisoara si 2 linguri de zahar si se lasa sa stea 30 minute.
Facem un aluat din 150 g zahar, unt sau margarina, 2 galbenusuri, sarea si faina cu praful de copt.
O sa obtinem un aluat sfaramicios, pe care-l vom aseza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau pesmet.
O sa-l presam un pic cu mana.
Deasupra aranjam prunele stoase un pic de zeama lasata.
Apoi pregatim urmatoarea compozitie care o vom adauga peste prune.
Amestecam o lingura de smantana cu un galbenus, 100 g zahar si un albus batut spuma.
Se da la cuptor la foc potrivit 180 grade pentru 40-50 minute.
Se va taia cand s-a racit in bucati potrivit de mari.
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu