joi, 19 august 2010

Indiene cu frisca



Ingrediente:

  • 6 galbenusuri,
  • 4 albusuri,
  • 150 g zahar,
  • 200 g faina.

  • Umplutura: 500 g frisca, 1 pliculet intaritor de frisca.
  • Glazura: 150 g ciocolata menaj, 3 linguri zahar, 3 linguri apa.
  • Sirop: 150 ml apa, 3 linguri zahar, esenta rom.

Mod de preparare:

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, adaugam albusurile batute spuma, apoi faina.
Din aceasta compozitie punem cu lingura cate o gramajoara rotunda pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Le coacem la foc mic (160 grade) pentru 15 - 20 minute.
Ar trebui sa va iasa in jur de 26 bucati.
Intre timp facem siropul din apa, zahar si esenta de rom. Lasam sa fiarba 10 minute.
Se lasa siropul la racit.

Pregatim si frisca. Se bate foarte bine cu mixerul, dupa 1 minut adaugam si intaritorul de frisca.
Folosind acest intaritor la ornare, frisca isi pastreaza forma.

Pregatim glazura. Intr-o craticioara mica punem ciocolata, cu zaharul si apa.
Amestecam pana la topirea completa a ciocolatei.

Daca nu aveti o forma pentru briose, si le faceti ca mine in tava normala, sigur nu o sa fie toate egale.
Luam un pahar sau o cana cu diametrul apropiat de dimensiunea fursecurilor (le spun asa pentru ca asa arata) si apasam incat sa se taie marginea care este in plus.
Acum ca sunt toate egale, incepem asamblarea.

Luam cate un "fursec", il introducem in sirop pentru cateva secunde, punem pe el frisca din belsug, acoperim cu un alt fursec scufundat iar in sirop.
Dupa ce le asamblam pe toate, incepem sa turnam glazura.
Cate o lingurita si jumatate  pe fiecare.

Dam la rece si servim cel mai bine a doua zi.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...