luni, 23 august 2010

Rata cu sos dulce acrisor


Ingrediente pentru Rata cu sos dulce acrisor

  • 4 pulpe de rata,
  • 100 ml vin rosu,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 lingura sos worcestershire,
  • 1 lingura sos soia,
  • 1 lingura miere,
  • 1 lingura otet balsamic,
  • 1 lingura bulion,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Pulpele de rata se spala si se pun la fiert 30 minute la oala de presiune sau 50 minute intr-o oala pe aragaz.
Dupa ce au fiert, se zvanta dupa care se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
Intre timp amestecam  sosul worcestershire cu sosul de soia, mierea, otetul balsamic si bulionul.
Acest amestec se va turna peste pulpele de rata si se lasa la foc mic pentru 5 minute.
La sfarsit condimentam cu sare si piper.

Servim cu garnitura de orez. 

2 comentarii:

  1. si vinul unde e?? aha, in pahar, probabil :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În mod sigur l-am amestecat cu sosul worcestershire, sosul de soia, mierea, otetul balsamic si bulionul. :(
      Dar te asigur ca a fost si in pahar :)))

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...